Eemsmondtoernooi 2015 in Delfzijl

In sporthal De Ringen in Delfzijl heeft ttv Aktief van zich laten horen. Hoewel wij als vrij kleine vereniging relatief weinig mensen kunnen afleveren, werden we daar toch derde van alle verenigingen dankzij goede prestaties. De deelnemers waren Jurrien, Yorick en Lesley bij de jeugd. Bij de senioren speelden, naast toernooi-junkie Erik, ook twee onbekende Aktievelingen. Het zijn Christiaan en Andy, die zich via de ledenadiministratie als toernooileden hebben aangemeld. We kunnen ze dus waarschijnlijk alleen zien bij toernooien. Behalve Erik want die kent ze al langere tijd van de bedrijfsbond.

Zowel jeugd als senioren werkten die dag heel wat partijen af. Waaronder de thriller Jurrien tegen Yorick. Dit soort wedstrijden vergen nogal wat energie. Want het heeft toch wat extraas als je tegen je teamgenoot moet spelen tijdens een toernooi waar het om de prijzen gaat. Op het oog lijkt het of Yorick daar de meeste last van had, want ondanks het fantastische slagenarsenaal wat hij in huis heeft, moest hij toch in Jurrien zijn meerdere erkennen. Deze schijnt zich steeds meer te ontwikkelen als ijskonijn en ondergaat winst en verlies alsof hij in een konijnenpak een ijsje zit te eten.

Gevolg was wel dat Jurrien 2e werd en dat Yorick dit keer op een vierde plek net buiten de prijzen viel.

Een klasse lager speelde Lesley zijn allereerste toernooi. Je kon merken dat hij bij binnenkomst onder de indruk was van al die tafels op een rij. Even inslaan met Erik gaf hem meer zelfvertrouwen. Toch was gebrek aan ervaring de oorzaak van zijn partijen die steeds maar met twee punten verschil verloren werden. Zeker, hij won er ook een paar, maar volgend toernooi zal Lesley toch die andere partijen ook weten te winnen.

Voor de senioren werden er ook nog prijzen gewonnen. In klasse H won Christiaan de eerste prijs en in klasse F behaalden Erik en Andy resp. de tweede en derde prijs.

Het toernooi was dit keer vrij vroeg afgelopen, maar dat was voor de enthousiaste aktievelingen geen reden om al te stoppen. Zij werkten zich nog even lekker in het zweet tot uiteindelijk de prijsuitreiking ze achter de tafel wegtrokken.

Ik hoop dat we elkaar de volgende keer weer kunnen aanmoedigen tijdens een toernooi.

Erik

Meer foto's van het Eemsmondtoernooi vindt u hier!

Klik op een foto voor een grotere afbeelding!