Dollardtoernooi 2015 in Finsterwolde

Zoals al heel vaak stond op de vroege zaterdag de auto van mijn teampartner Joel Aiyamekhue voor de deur. Wij doen namelijk zo vaak mogelijk mee aan toernooien dicht bij huis, maar ook verder. Dit keer moesten we afreizen naar Finsterwolde voor het Dollardtoernooi. Een heel leuk toernooi waar je als team veel wedstrijden gaat spelen tegen andere teams. Daarbij worden alle games die gewonnen worden meegeteld.

Meestal zijn we als eersten in de zaal en presteren wij het om rond 9 uur al behoorlijk bezweet te zijn na intensief inspelen. Ons motto is ook altijd: we zijn er niet voor niks, aan het eind van de dag moeten we moe maar voldaan weer naar huis gaan. Als we vroeg uitgeschakeld zijn gaan we daarom gewoon nog even afkicken door een lege tafel op te zoeken en nog flink tekeer te gaan. Maar gisteren was dat helemaal niet nodig. In totaal hebben we 10 enkelpartijen gespeeld en 5 dubbels.

Het eerste duo dat we moesten zien te verslaan waren eigenlijk de 2 personen die je liefst niet als eerste wil tegenkomen. Beide heren uit Oldambt hebben namelijk noppenrubbers op hun batje die menig enthousiaste tafeltennisser hebben weten te demotiveren tot het 0-punt. Gelukkig hebben Joel en ik inmiddels genoeg ervaring om te weten dat je ten alle tijden toch kalm moet zien te blijven en vooral niet teveel effectballen moet geven. Dat is de tactiek en het werkte dit keer goed! We wonnen de enkelpartijen maar verloren het dubbel. Na de eerste ronde hadden we 10 games gewonnen en 5 verloren. Een goed begin en dat gaf vertrouwen.

Joel had een strijdplan dat soms niet goed uitpakt, maar wel een heel mooie wedstrijd oplevert. Maar zaterdag was dat anders!. Vanuit de 2e of derde lijn (dus ver achter de tafel) wist hij de meest harde smashes terug te brengen, soms met effect en soms zelfs met een smash terug. Het belangrijkste punt wat mij betreft, maakte hij tegen onze grootste concurrenten. Dit duo was verleden jaar 1ste geworden. In de partij tegen ene Ido - u kunt hem vergelijken met de Hulk onder de tafeltennissers - wist Joel na een vreselijk lange smashrally, de bal vanuit een onmogelijke hoek, nog wonderbaarlijk terug te brengen. De Hulk was verbijsterd en sloeg de bal mis. Hulk-Ido veranderde van groen naar lijkbleek. De zaal juichte om het mooie punt.

Ondertussen moest ondergetekende het hebben van zijn inmiddels beruchte services. Soms krijg ik de indruk dat mensen dit niet leuk vinden, maar ik ga lekker door zolang het punten oplevert! Onze concurrenten konden het opgebouwde puntenverschil niet meer inhalen en eindelijk was het dan zover, we hadden de eerste prijs gewonnen! Wat een heerlijk moment om dit samen tot stand te brengen als team. Elkaar oppeppen als het tegenzit en adviezen geven, maar vooral ook lol maken.

Sportiviteit stond gisteren hoog in het vaandel en daarom was het napraten in de kantine erg gezellig. Ik zeg het al jaren, maar hierbij nogmaals: Doe mee aan een toernooi, je zult er geen spijt van krijgen...hoop ik.

Hierbij nog een compliment en bedankje aan Joel voor de goede prestaties en het veilig heen en terugbrengen.

Erik

Hier vindt u de uitslagen van het Dollardtoernooi