Groninger Kampioenschappen 2012

Tafeltennissers uit Winsum succesvol!

Al meer dan tien jaar lang neemt de tafeltennisvereniging Aktief uit Winsum deel aan de jaarlijkse Groninger Kampioenschappen tafeltennis.

De kampioenschappen jaargang 2012 werden gehouden in de Boshal in Loppersum.

Ofschoon de afvaardiging uit Winsum deze keer uit slechts drie spelers bestond, was het enthousiasme om deel te nemen er beslist niet minder om.

Joep van Wermeskerken speelde samen met Gijs Wortelboer opvallend sterk in het dubbeltoernooi voor 12- en 13-jarigen, hetgeen na een hele ochtend “dubbelen” bijna automatisch uitmondde in de eerste prijs. Zo overtuigend Joep in het dubbelspel speelde, precies zo speelde hij ook in het enkelspel. Op zeer overtuigende wijze en respect afdwingend wist hij aan iedere tegenstander zijn wil op te leggen en mocht hij daarom de eerste prijs mee naar huis nemen.

Lars en Sophie Bouma, die in dezelfde leeftijdscategorie “dubbelden” wisten ook heel sterk spelend alle partijen naar zich toe te trekken, maar moesten de combinatie Joep van Wermeskerken/Gijs Wortelboer toch de uiteindelijke winst gunnen.

In het enkelspel was Sophie Bouma, in de leeftijdcategorie tot 13 jaar, alweer succesvol. Ze wist hierin de zilveren medaille te veroveren, terwijl haar broer Lars Bouma in het enkeltoernooi voor 11-jarigen de derde plaats voor zich wist op te eisen.

De Groninger Kampioenschappen, waaraan dit jaar een kleine 130 tafeltennissers deelnamen zijn voor de Winsumer club dus heel succesvol verlopen.

Nu dit belangrijke toernooi achter de rug is, richt de tafeltennisclub zich inmiddels weer op de reguliere tafeltenniscompetitie.

De trainingen hiervoor zijn inmiddels weer in volle gang.